Trainer

shifu Giel Puts Sportweekend_2012_044

Giel werd geboren op 12 Augustus 1981 en is van jongs af bekend met martial arts.

Hij maakte voor het eerst kennis met kempo toen hij slechts vijf jaar oud was. Op zijn zevende begon Giel intensief te trainen aan de school voor Jin Long kempo in Nunhem onder leiding van kungfutrainer sifu L. Barten. Rond deze tijd verlegde sifu Barten zijn aandacht van kempo naar Shaolin kungfu. Dit is de reden waarom Giel puts zowel kempo als Shaolin kungfu heeft geleerd. Giel heeft een persoonlijke voorkeur voor Shaolin kungfu.

Reeds op vijftienjarige leeftijd werd Giel assistent-kungfutrainer voor de jeugd bij de Shaolin-school van sifu L. Barten die inmiddels in Haelen gevestigd was.

Op achttienjarige leeftijd heeft Giel voor het eerst een bezoek gebracht aan China dit was de eerste van drie reizen. Hier heeft hij getraind in de bekende Shaolin-tempel waar hij eveneens zijn diploma voor de basishaolin heeft behaald. Tijdens deze reis heeft hij ook diverse andere geboorteplaatsen van diverse vechtsporten bezocht zoals Wudang en Emei.

In 2001 heeft sifu G. Puts zijn eigen vereniging opgericht: Shaolin limburg. Hij geeft wekelijks met veel plezier les aan zijn leerlingen.

Na een aantal jaren wilde Giel graag weer een keer naar China en hij is dan ook voor een de tweede keer naar China afgereisd. Hier heeft hij in het Shaolin-klooster zijn kungfuleraar in China weer ontmoet en samen met de Shaolin-monniken zijn vaardigheden verfijnd.

In 2014 is traditioneel shaolin instituut luohan fangfa op gericht door Giel Puts en Rob Reijnen. Nu hebben zij samen een school waar ze elke dag met veel passie en plezier lesgeven aan hun leerlingen. Het is niet alleen bij shaolin kung fu gebleven er wordt nu ook onderwezen in Tai chi, qigong, Qin na en zelfverdediging.

 

Persoonlijk woord

“Ik ben nu al meer dan 30 jaar bezig met Shaolin kungfu en heb ondervonden dat het veel toewijding vereist en dat je er bovendien veel tijd en moeite in moet steken. Ik denk echter ook dat dit voor alle martial arts en vechtsporten geldt en dat diegenen die een dergelijke sport beoefenen dat kunnen beamen.

Ik train zelf dan ook iedere dag, maar ik zou het ook niet anders willen want Shaolin kungfu is mijn passie en in de loop der jaren ook uitgegroeid tot een levenswijze. Er is tenslotte toch niets leukers dan nieuwe dingen leren en je eigen grenzen verleggen?

Dit zie ik gelukkig ook vaak terug bij mijn leerlingen wanneer ze met een lachend gezicht naar me toe komen en zeggen: “Ik wist niet dat ik dit kon!”. Of je nu een uitmuntende en ervaren beoefenaar bent van Shaolin kungfu of een onervaren beginner, het gaat er om dat je plezier hebt in wat je doet en wanneer dat zo is dan moet je het ook vooral blijven doen!”

Giel Puts
Shaolin kungfutrainer