Tai Chi en Qigong

Poster_v2_300dpi_002Tai Chi chuan

De Tai Chi is van oorsprong een vechtkunst met als groot voordeel dat het ook goed is voor de gezondheid. Tegenwoordig wordt de Tai Chi meer beoefend voor de ontspanning en gezondheid.

Het is alleen wel zo dat het één niet zonder het ander gaat, daar bedoel ik het volgende mee. Als men bezig is met de Tai Chi en deze enkel voor de ontspanning en de beweging doet dan zal men de Tai Chi nooit helemaal begrijpen en beheersen. Het is een noodzaak dat men de technieken ook beschouwd als zijnde vechttechnieken dit is van groot belang om de Tai Chi vechtkunst te begrijpen en goed uit te voeren. In de lessen krijgt men de Tai Chi yang stijl 24 vorm, Tui Shou(pushing hands) en de luohan shi san rou chuan.

Qigong

Qigong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.
Qigong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt. Een Qigong oefening kan ook statisch zijn waarbij een staande of zittende houding langere tijd wordt aangehouden. De nadruk wordt gelegd op ademhalingsoefeningen en het verbeteren van de houding waardoor de qi stroming weer in balans wordt en het algehele welzijn verbetert wordt. Ook zullen lichamelijke klachten verminderen en uiteindelijk verdwijnen.

 

cheng man ching yang stijl Tai Chi

Chen vilage Grandmaster Chen Xiaowang chen stijl Tai Chi

24 vorm yang stijl

luohan 13 rou chuan